Werkwijze en behandelplan

 

Het doel van de behandeling is: een duurzaam resultaat

Geen symptoombestrijding, maar een persoonlijk behandelplan gericht op herstel en vitaliteit door middel van het oplossen / afremmen van klachten met behulp van  voedings- en leefstijladvies, eventueel aangevuld met vitamines, mineralen, kruiden, enz. 

 

De volgende onderdelen staan centraal in de behandeling:

– tot de kern van je probleem te komen en de oorzaak te vinden

– het verband vinden tussen de bestaande klachten

– een praktisch en passend behandelplan tot stand brengen

– de voortgang bewaken en evalueren en zo nodig het plan bijstellen

– je gewenste doel behalen

 

Eerste kennismaking (Gratis)

De kennismaking is telefonisch en duurt ongeveer 15 tot 20 minuten met als doel samen te onderzoeken wat je hulpvraag is en wat ik voor je kan betekenen.

Indien er meerdere klachten zijn, is het handig om ze op te schrijven en in volgorde van belangrijkheid te ordenen. 

In dit gesprek besluiten we samen of we aan de slag gaan en plannen we de intake, het consult van het behandeladvies en het vervolgconsult in.  

Als dat nodig is, verwijzen ik je door naar een collega-therapeut of een arts/specialist.

 

Tijdens dit kennismakingsgesprek komen de volgende vragen aan de orde:

✅ Wat zijn je klachten? .

✅ Hoelang heb je deze klachten?

✅ Wat heb je al gedaan om er vanaf te komen? 

✅ Wat was het effect hiervan?

✅ Waarmee zou je door mij geholpen willen worden om je weer gezonder en vitaler te voelen?

 

Anamnese

Als de afspraak ingepland staat, krijg je een anamneseformulier via de mail. Nadat je dit hebt ingevuld, zou ik het document graag uiterlijk 3 dagen voor de intake in de mailbox ontvangen, omdat dit besproken wordt tijdens het eerste gesprek. 

De anamnese, betekent in het Grieks letterlijk: “herinnering”. In de medische wereld wordt er ook wel gesproken over de ziektegeschiedenis van iemand. Het is het vraaggesprek waarin duidelijk moet worden wat de klachten en gezondheidsproblemen zijn en wanneer die begonnen zijn en / of als hinderlijk worden ervaren.
 
Daarnaast mail ik ook een formulier dat betrekking heeft op de o.a. voeding, eventuele tekorten, neurotransmitters, enz. Welke in meestuur, hangt af van het kennismakingsgesprek. 
 
 

Intakegesprek (75 minuten tot 90 minuten)

Tijdens de intake bespreken we de anamnese, de toegestuurde formulieren, eventuele laboratoriumwaardes, verslagen van artsen, enz. De ervaring leert dat er van beide kanten meestal nog vragen en aanvullingen zijn.

De anamnese geeft informatie over het ontstaan van de klacht(en) en veranderingen / situaties die hier op van invloed zijn geweest. Je kunt hierbij denken aan bijv.: en stressvolle gebeurtenissen / trauma, ziekte, medicijngebruik, ziekenhuisopname / operaties, vaccinaties, tekenbeten, toxische belasting (alcohol, drugs, medicijnen, asbest, zware metalen) enz. Ook factoren die voor een ander als “normaal” worden ervaren, kunnen voor jou wel als lastig of belastend ervaren worden. 

De behandeling gaat over veel meer dan alleen de symptomen bestrijden. Het gaat om de samenhang tussen de klachten op alle vlakken en daarom wordt ook je leefstijl besproken. Hierin spelen de volgende onderdelen oa een rol: voeding, beweging, ontspanning, enz. Dit geeft  belangrijke informatie voor een volledig beeld van de situatie.

Het kan zijn dat aanvullend laboratoriumonderzoek wenselijk is omdat bepaalde zaken moeten worden uitgesloten / te bevestigen. Ook dit wordt besproken. 

Adviezen die hieruit volgen in het behandelplan, worden eerst besproken met jou, omdat het  belangrijk is dat het bij je past. Alleen op die manier kom je vooruit, want iets werkt niet als je er zelf niet achter kunt staan.

 

Het is van groot belang om de volgende punten helder te krijgen::

✅ Waar wil je mee geholpen worden? 

✅ Wat verwacht je van de behandeling?

✅ Wat hoop / wens je te bereiken?

✅ Wat zijn je doelen en verwachtingen?

✅ Wat heeft de prioriteit?

 

Consult behandeladvies / behandelplan (30 minuten)

Op basis van alle informatie (de anamnese, het intakegesprek en eventueel nieuwe laboratorium resultaten) maak ik een passend behandelplan wat besproken wordt in het consult voor het behandeladvies.

Het behandelplan wordt besproken en uitgelegd en, indien nodig, aangepast. Het gaat er tenslotte om dat jij je er helemaal in kunt vinden. 

Belangrijk hierbij is dat het behandelplan niet interfereert met eventuele reguliere behandeling en medicijnen, maar wel dat de natuurgeneeskundige behandeling complementair / aanvullend is aan de reguliere behandeling.

Natuurlijk als het kan en regulier als het moet natuurlijk! Dat gaat, in de meeste gevallen, heel goed samen, mits in overleg met de behandelend arts.

 

Er is aandacht voor de volgende punten:

✅ Is het advies naar wens? 

✅ Moet er nog iets veranderd worden?

✅ Is het werkbaar voor jou?

✅ Heb je nog vragen of toevoegingen?

 

Vervolgconsult (30, 45, 60 minuten)

Het eerste vervolgconsult duurt 30 minuten. Deze zit bij de prijs (90,-) van het consult voor het behandeladvies inbegrepen en vindt plaats na 4 tot 6 weken, na de start van het behandelplan.

Je betaald samen voor het consult behandeladvies en het 1e vervolgconsult 90,- wat wordt afgerekend bij het consult behandeladvies.

De vervolgconsulten zijn gericht op voortgang en begeleiding met als doel het gewenste resultaat zo snel mogelijk te halen. Over het algemeen zijn ongeveer 2 tot 4 vervolgconsulten voldoende om het traject af te ronden.

In dit geef je zelf aan of je nog behoefte hebt aan verdere afspraken. Het kan ook zijn dat bepaalde klachten opgelost / verdwenen zijn en dat een andere klacht meer op de voorgrond is komen te staan die je nog wilt aanpakken.

Hoe dan ook: jij bepaald zelf wat je hierin wilt.

 

In een vervolgconsult wordt het volgende besproken:

✅ Het effect van de behandeling.

✅ Eventuele problemen, vragen en opmerkingen.

✅ Aanpassingen in het behandelplan.

 

Kinderen op een consult

Een consult duurt voor kinderen vaak erg lang en kan het, voor beide partijen. Het is vaak fijner om de intake in 2 korte consulten (2x 30 minuten) te splitsen. Op deze manier is de aandacht en tijd gelijkmatig verdeeld. In het eerste deel is er aandacht voor de ouder(s) en waar je / jullie tegenaan lopen in in het tweede deel meer voor het kind. 

Uit ervaring kan ik zeggen dat bij kinderen de homeopathie, celzout- en bloesemtherapie hele mooie resultaten kan geven. Kinderen reageren over het algemeen goed op deze producten en hebben geen contra-indicaties. De werking is zacht  maar de resultaten zijn krachtig en langdurig. 

×

 

Hallo!

Klik op contacten hieronder om te chatten op WhatsApp

× Stel hier je vraag